Artikelen

Genkgo 12.0 – Grote software update

Bij Genkgo zijn we continu bezig om onze software te verbeteren en te vernieuwen. Naast kleinere, incrementele updates vindt er eens in de zoveel tijd een grote update plaats. Tijdens zo een grote update wordt er gekeken welke applicaties aan vernieuwing toe zijn, waarbij natuurlijk ook wordt geluisterd naar de wensen van onze klanten. Afgelopen zomer is er hard gewerkt aan de nieuwste grote update: Genkgo 12.0. In deze versie zijn onder andere de applicaties Communicatie, Website en Organisatie in een nieuw jasje gestoken.

Communicatie – Abonnementen en sjablonen beheren

In Genkgo 12.0 zijn er veel verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd in de Communicatie applicatie. Deze applicatie is het ideale middel om e-mails en SMS berichten te versturen naar grote groepen begunstigden. In de nieuwe versie is het niet alleen mogelijk om groepen en individuen toe te voegen als begustigden van een bericht, maar kunnen er ook specifiek groepen en individuen worden uitgesloten als ontvanger. Op deze manier is het mogelijk om precies te bepalen wie een bericht dient te ontvangen, zonder handmatig e-mailadressen toe te voegen.

Daarnaast is het in versie 12.0 mogelijk om zelf e-mail sjablonen (templates) aan te maken en te beheren. Zo kun je zelf bepalen hoe iedere e-mail eruit komt te zien en kunnen verschillende typen berichten van een verschillend design worden voorzien. Deze soorten berichten kunnen vervolgens worden ondergebracht in verschillende abonnementen. Gebruikers kunnen specifiek aangeven welke informatie ze willen ontvangen door hun abonnementen te beheren. Als beheerder bepaal je of gebruikers zich voor een abonnement mogen uitschrijven of niet.

Verdere aanpassingen in 12.0 omvatten onder andere het toevoegen van een link tracker, waarmee inzicht wordt verkregen over welke links interessant worden gevonden in verzonden berichten en de mogelijkheid om een testbericht te versturen vanuit de applicatie.

Website – Nog sneller en veiliger

Door verschillende aanpassingen en vernieuwingen zijn websites nu nog sneller geworden. Dit komt onder andere doordat een aantal bronnen worden gecached zodat het niet nodig is deze bij ieder verzoek opnieuw uit te rekenen. Ook zijn websites nog veiliger geworden door het gebruik van nieuwe standaarden CSP, SameSite cookie en HSTS.

Verder is het nu mogelijk om zelf externe bronnen te beheren die op de website weergegeven mogen worden. Ook kunnen beheerders nu niet alleen per website worden ingesteld, maar ook per pagina. Op die manier kunnen bepaalde individuen of groepen specifieke webpagina’s beheren, dat is bijvoorbeeld handig wanneer je een commissie toegang tot een specifiek deel van de website wilt geven.

En nog veel meer!

Naast de wijzigingen in de Communicatie en Website applicaties, zijn er nog veel meer verniewingen in Genkgo 12.0. In de Organisatie applicatie is het nu onder andere mogelijk om automatische e-mails in te stellen. Zo kunnen nieuwe leden bijvoorbeeld automatisch een welkomstbericht ontvangen na inschrijving. Het automatiseren van dit soort berichten kan beheerders een hoop tijd besparen!

Daarnaast kunnen ingelogde gebruikers in de Admin vanaf versie 12.0 zelf hun profiel aanpassen, toegang tot de Organisatie applicatie is daarvoor niet langer vereist. Ook is de snelheid van de Admin verhoogd in de nieuwe versie.

Bovenstaande is slechts een greep uit alle vernieuwingen die zijn doorgevoerd in Genkgo 12.0. Een overzicht van alle aanpassingen en vernieuwingen (per applicatie) is te vinden op status.genkgo.com.